top of page

Usein kysyttyjä kysymyksiä & vähän vastauksiakin:

Q: Millaiset varusteet tarvitsen? Kastunko?

 

A: SUP-melontaan käyvät tavalliset ulkoiluun ja kulloiseenkin säähän sopivat vaatteet. Kannattaa suosia teknisiä kevyitä, joustavia ja nopeasti kuivuvia materiaaleja paksun puuvillan sijaan. Kastumisen mahdollisuus on toki olemassa, joten jos kotiin on pitkä matka, suosittelemme, että varaat vaihtovaatetta mukaan. Suppailu tapahtuu paljain jaloin. Kesäkauden ulkopuolella, kun vedet ovat viileitä, esimerkiksi neopreeniset surf/uimatossut pitävät varpaat lämpöisenä. Helteellä kannattaa varata mukaan juomapullo, aurinkosuoja ja hattu.

Käytössämme on aloittelijaystävällisiä ja vakaita lautoja ja kyydissä pysyy mukavasti, kun muistaa ottaa rennosti :)

Q: Onko tunneilla säävaraus?
 

A: Kevyt kesäsade ei estä suppailua. Ukkonen, rankkasade ja kova tuuli ovat syitä tunnin siirtämiseen tai perumiseen. Periaatteessa pidämme tuulirajana 5 m/s. Tuulen suunnasta ja muista sääoloista riippuen, tästä voidaan joskus poiketa. Pyrimme tiedottamaan tuntien perumisesta Facebook-sivulla mahdollisimman hyvissä ajoin, edellisenä päivänä tai iltatuntien kohdalla viimeistään saman päivän aamuna. Tunnille paikan varanneet saavat perumisesta ilmoituksen varauksen yhteydessä ilmoittamaansa numeroon/osoitteeseen.

Q: En ole koskaan suppaillut, voinko vuokrata välineet?

 

A: Paras tapa aloittaa harrastus on osallistua SUP introon, missä käydään läpi mm. välineet, turvallinen tapa nousta laudalle ja siitä pois, sekä perusmelontatekniikka. Suppaa Tampereen järjestämän SUP intron käyminen ei ole edellytys välineiden vuokraamiseen, mutta edellytämme, että vuokraajalla on muuten hallussa tarvittavat tiedot ja taidot, jotta vuokraaminen on turvallista.

Q: En ole koskaan joogannut, voinko osallistua SUP joogatunnille?

 

A: Voit :)  Keikkuva alusta tuo oman haasteensa harjoitukseen. SUP jooga ei olekaan verrattavissa salissa tehtävään harjoitukseen, vaan se kannattaa ottaa tasapainoa, keskivartaloa ja keskittymistä kehittävänä harjoituksena, sekä piristävänä vaihteluna. 

Q: Voinko varata SUPpailu hetken omalle kaveri/työporukalle?

A: Jos haluat varata SUP-melontaretken tai tunnin ystävä-, harrastus- tai työporukalle, lähetä meille sähköpostia tai soita. Yhteystiedot löytyvät Contact-välilehdeltä ja sivun alaosasta.

bottom of page